Home werken in de Zorg

De Zorg verbeteren, begint bij jou

Afwisseling en uitdaging in je baan, zodat jij vol energie aan het werk blijft. Wij helpen je op een veilige manier te ontdekken welke doelgroepen er zijn en wat bij jou past. Want de zorg verbeteren, begint bij jou.

Ga aan de slag met verschillende doelgroepen

 • De zorg biedt mogelijkheden voor alle niveaus
 • Opleidingen, cursussen, intervisie, BHV en e-learnings
 • Een gratis lidmaatschap bij V&VN
 • Een hecht team zorgprofessionals
 • Persoonlijke loopbaanbegeleiding

Zorgcollega Annemiek vertelt over haar werk in de Zorg bij Sensire.

Bij BVNG hoef je niet te kiezen welke zorg je liever geeft, je kunt namelijk met verschillende doelgroepen gaan werken. Samen met jou kijken wij naar jouw ambities en loopbaanwensen en vinden wij de opdracht die bij jou past!

Benieuwd wat andere collega’s doen? Lees hier hun verhalen

Doe ervaring op met verschillende doelgroepen

Je kunt ontzettend veel kanten uit in de Zorg bij BVNG. Solliciteer jij bijvoorbeeld op een functie Verzorgende IG, dan kun jij met een grote diversiteit aan doelgroepen aan de slag. In overleg met je recruiter kijk je met welke doelgroep jij begint.

Werken in de ouderen- of thuiszorg via BVNG

Hoe werkt solliciteren?

“Bij BVNG kijken wij eerst naar wie jij bent en wat jij wilt. Vervolgens kijken wij samen met jou naar een passende opdracht.”

Solliciteren? Dan is dit wat je kunt verwachten

 1. Nadat jij hebt gesolliciteerd wordt je sollicitatie beoordeeld door de recruiter;
 2. De recruiter neemt doorgaans al binnen twee werkdagen contact met je op;
 3. Is er een wederzijdse klik dan kom je op gesprek bij ons op kantoor of op locatie;
 1. Na het kennismakingsgesprek volgt het voorwaardengesprek en doen wij jou een aanbod;
 2. Jij maakt via onze adviseur kennis met je eerste opdrachtgever;
 3. Gefeliciteerd, je gaat aan de slag bij je opdrachtgever als Zorgprofessional van BVNG!

Ga aan de slag bij een van onze opdrachtgevers

Of bij een van onze andere opdrachtgevers door heel Nederland

Mogelijk heb je nog een van deze vragen

Vragen over BVNG

 • Wat maakt BVNG nou zo leuk?

  Wat BVNG uniek maakt is de persoonlijke aandacht voor onze professionals. Bij ons ben je geen nummer.

  Wij houden rekening met jouw wensen en ambities en denken met je mee in mogelijkheden.

  Een duurzame relatie met jou is waar wij voor gaan. Dat kan alleen door goed samen te werken en door voldoende ondersteuning en uitdaging te blijven te bieden.

  Wij geloven dat jij het beste kan presteren als je van ons de aandacht krijgt die jij verdient.

 • In welke regio’s is BVNG actief?

  Wij hebben vestigingen in Groningen, Apeldoorn, Leeuwarden, Hoorn en Zwolle. Wij zijn actief in alle provincies behalve Zeeland, Limburg en Noord-Brabant. Wij zorgen ervoor dat je op maximaal 45 minuten reizen van je opdracht zit.

 • Bouw ik ook pensioen bij jullie op?

  Wij zijn er voor onze professionals. Dit betekent dat wij er ook voor zorgen dat je pensioen opbouwt gedurende je bij ons in dienst bent.

 • Faciliteert BVNG in mijn BIG-registratie?

  Een BIG-registratie krijg je na je diplomering en om deze te behouden toon je aan dat je gedurende 5 jaar voldoet aan de eisen die daaraan worden gesteld. Wij zorgen ervoor dat je aan de norm blijft voldoen. Ongeveer zes maanden voor het einde van deze periode ontvang je een oproep vanuit het register dat je moet aantonen nog steeds aan de gestelde eisen te voldoet.

  BVNG helpt jou met het onderhouden van je registratie, zodat herregistratie zonder problemen kan worden gedaan na vijf jaar (of resterende looptijd van je registratie). Nog niet geregistreerd? Ga dan naar bigregister.nl/registratie om je registratie te starten.

 • Biedt BVNG BBL trajecten aan?

  In de zorg is de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) traject een mogelijkheid. Dit wordt steeds per geval bekeken. Een harde eis is wel dat je al een zorgdiploma heeft met een minimum van helpende plus.

 • Ik wil doorstuderen, kan dit via BVNG?

  Dat is zeker mogelijk. Wij zijn ontzettend trots om dit met onze professionals te regelen. Wil je bijvoorbeeld doorstromen van mbo naar hbo dan gaan wij graag samen kijken naar de mogelijkheden voor jou.

  Daarnaast biedt BVNG ook colleges en e-learning aan waar je aan kan deelnemen. BVNG helpt ook om je BIG-punten te behalen om je registratie up-to-date te houden. Daarnaast krijg je zelfs een digitaal bekwaamheidspaspoort die geldig is bij al je opdrachtgevers.

 • Kun je als ZZPer aan de slag bij BVNG?

  Jazeker hebben wij mogelijkheden voor jou als ZZP`er. Wij kunnen jou voorzien van mooie opdrachten en je bovendien een heleboel administratie besparen.

Bekijk alle vragen over bvng

Vragen over opdrachten

 • Word ik tijdens mijn plaatsing nog ondersteund?

  Absoluut! Onze recruiters die voeren niet alleen de voorgesprekken maar ze zijn er ook voor je als je vragen hebt, evaluatiemomenten wilt of bepaalde dingen wilt afstemmen.

  Daarnaast verzorgt BVNG ook colleges voor alle professionals, hierover neemt jouw recruiter ook geregeld contact met je op.

  Wij vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt, daarom vinden wij saamhorigheid belangrijk.

  Je bent onderdeel van BVNG en een naaste collega van ons allemaal.

 • Krijg ik betaald als er geen opdracht is?

  Ja, je bent in dienst van BVNG en wij dragen ook de verantwoordelijkheid dat je betaald krijgt. Ook als er even geen opdracht voor je is.

 • Is er zicht op een vaste aanstelling?

  Vanzelfsprekend! Bij bvng gaan wij altijd voor een duurzame relatie. Dit betekent dat je bij ons zicht hebt op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

 • Wat als de opdracht of omgeving niet bevalt?

  Dat is iets waar niemand blij van wordt. Daarom beginnen wij altijd het gesprek om te kijken wat er niet bevalt en of we een oplossing kunnen vinden. Lukt dit niet, dan gaan we kijken of we je elders kunnen plaatsen waar je wel blij van wordt.

 • Kan ik werken in de Zorg zonder diploma?

  Nee, dat is niet mogelijk. Zorg is een echt specialisme waarvoor een geldig Zorgdiploma vereist is bij al onze opdrachtgevers. Ook voor een eventueel BBL traject is een Zorgdiploma een vereiste.

Bekijk alle vragen over opdrachten

Shanna Wiegman

Hbo verpleegkundige

“Uitdagend aan dit werk is dat je veel verantwoordelijkheden hebt. Ik leer ontzettend veel.”

Onze collega professional Shanna Wiegman wordt als hbo verpleegkundige gedetacheerd bij Gezondheidszorg Asielzoekers (GZA). Shanna is werkzaam als praktijkverpleegkundige op de huisartsenpraktijk van het asielzoekerscentrum in Amsterdam en Heerhugowaard.

Lees het hele verhaal van Shanna

Nieuwste berichten over de Zorg

Werken in de zorg: wat houdt het in?

Werken in de zorg is een bijzonder en verantwoordelijk beroep. Mensen die in de zorg werken, hebben een groot hart voor anderen en willen graag bijdragen aan het welzijn van de medemens. Er zijn veel verschillende functies binnen de zorg, van verpleegkundige tot specialist en van thuiszorgmedewerker tot psycholoog.

Werken in de zorg betekent dat je in direct contact staat met mensen die zorg nodig hebben. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het verlenen van medische zorg, het ondersteunen van ouderen of gehandicapten bij dagelijkse activiteiten of het begeleiden van mensen met een psychische aandoening. Het werk geeft veel voldoening omdat je bouwt op én met elkaar en tevens de maatschappij verbetert. Je draagt immers bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van anderen.

Wat zijn de voordelen van werken in de zorg?

Een van de grootste voordelen van werken in de zorg is de mogelijkheid om iets te betekenen voor anderen. Als zorgprofessional heb je direct contact met patiënten of cliënten en kun je hen ondersteunen in moeilijke tijden. Daarnaast biedt de zorgsector veel carrièremogelijkheden en is er altijd vraag naar goed opgeleide zorgverleners. Ook bestaat de mogelijkheid om flexibele werktijden kiezen die passen bij jouw persoonlijke situatie. Bij BVNG hebben we een grote verscheidenheid aan opdrachten binnen de Zorg, passend bij jouw profiel en voorkeur.