Home Nieuws en actualiteiten Een puur verhaal: Sandra Klaver-Meulema, verpleegkundige bij BVNG

Een puur verhaal: Sandra Klaver-Meulema, verpleegkundige bij BVNG

Collega aan het woord 23 augustus 2023

Maak kennis met Sandra Klaver-Meulema, beginnend verpleegkundige die veel heeft geleerd en zich heeft ontwikkeld op professioneel gebied. BVNG heeft haar ondersteund en de kans gegeven om verschillende projecten aan te nemen, zoals het implementeren van medicatiekarren op de afdeling Somatiek. Ze waardeert de flexibiliteit die BVNG biedt en is dankbaar voor de mogelijkheden om te blijven ontwikkelen.

Sandra aan het woord

BVNG heeft mij goed geholpen door met mij in gesprek te blijven en daardoor mijn wensen goed op papier te krijgen. Voor mij was het als beginnend verpleegkundige erg belangrijk om mij te ontwikkelen en BVNG bood mij verschillende projecten aan waarbij ik veel kon leren op professioneel gebied. Omdat mijn zorgachtergrond vooral gericht was op specifieke onderdelen van zorg, met name de palliatieve/terminale zorg, was het voor mij waardevol om meer ervaring op te doen.

Samen vooruit

Als verpleegkundige bij BVNG was de eerste keer dat ik gedetacheerd werd een spannende ervaring, omdat ik niet bekend was met detachering. Eenmaal begonnen bleek het vrijwel direct ontzettend leerzaam te zijn, mede dankzij de ervaringen die ik opdeed op de werkvloer waar ik geplaatst was. 

Het werken bij BVNG heeft voor mij, gezien mijn gezinssituatie met kinderen, belangrijke voordelen. Ik zit niet vast aan basisroosters. We gaan altijd in goed overleg te werk.

Hoewel elke organisatie zijn uitdagingen kent, was het werken binnen een bestaand team soms wennen voor mij. Aftasten waar ik meerwaarde kon bieden en hoe ik mijzelf kon neerzetten, daar heeft BVNG mij enorm goed in kunnen ondersteunen. Mijn contactpersoon vanuit BVNG stond dichtbij en dit was laagdrempelig, wat voor mij een veilig en fijn gevoel gaf. De uitdagingen die ik ervaarde konden we samen in goed overleg oplossen en teruggeven aan de instelling.

Van verpleegkundige tot kwaliteitsverbeteraar

Door goed contact met mijn recruiter kon ik meer de nadruk leggen op kwaliteitsverbetering. Ik begon aan een zelfstudie hbo-bachelor en kreeg de kans om medicatiekarren te implementeren op de afdeling Somatiek volgens de juiste richtlijnen. Ik kon onderzoek doen in het team om te bepalen waar de verbetering nodig was op medicatiegebied en schreef een implementatieplan dat werd goedgekeurd. Samen met een collega van de afdeling heb ik volgens de protocollen en richtlijnen drie units kunnen opbouwen met nieuwe medicatiekarren. BVNG heeft hieraan bijgedragen, door mij deze opdracht aan te bieden, ruimte te geven om mij te ontplooien en het vertrouwen te geven dat ik dit kon.

Bij BVNG gaat ontwikkelen volgens het SDB-leerplatform. Door de ervaringen die ik heb opgedaan binnen BVNG kreeg ik de kans om in 2022 te scholen voor ’train de trainee’. Zo bieden ze mij de kans om te blijven ontwikkelen. Sinds 2023 ben ik gestart met de opleiding HBO-V Bachelor via BVNG, wat ik echt als een grote kans ervaar om te blijven ontwikkelen.

Je privé-situatie wordt op waarde geschat

Het werken bij BVNG heeft voor mij, gezien mijn gezinssituatie met kinderen, belangrijke voordelen. Ik zit niet vast aan basisroosters. We gaan altijd in goed overleg te werk. En ook de inzet bij nieuwe projecten gaat in samenspraak wat ik erg plezierig vind, evenals het fijne contact met mijn contactpersoon. Ik weet dat ik altijd kan terugvallen op BVNG bij situaties die ik als vervelend of moeilijk ervaar.