Home Sociaal Domein

Sociaal Domein

Werkzaamheden die worden verricht op het gebied van jeugdzorg, participatie, werk, zelfredzaamheid en maatschappelijke ondersteuning, vallen onder het Sociaal Domein. Gemeenten hebben hiervoor verantwoordelijkheid richting hun inwoners. Gemeenten kunnen bijvoorbeeld ondersteunen op het vlak van inkomen, participatie aan de arbeidsmarkt, gezinsdynamiek of schuldhulpverlening.

Recruiter sociaal domein BVNG Zwiolle

Wij hebben veelzijdige opdrachten voor professionals met jarenlange ervaring en voor starters. Bij BVNG detacheren we deze talenten naar onze opdrachtgevers, gemeenten en overheidsinstellingen. Kom jij ons team versterken?

Vakgebieden Sociaal Domein

 • Jeugd
  Als zorgprofessional in de jeugdzorg draag je een belangrijk steentje bij aan de levens van kinderen en jongeren in Nederland. In het vakgebied Jeugd is het van belang integer en betrokken te zijn.
 • Wmo
  Gemeenten zijn verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat mensen die niet op eigen kracht zelfredzaam zijn, zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dit is ondergebracht in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.
 • Participatie
  Iedereen die kan werken maar het niet redt zonder een steuntje in de rug, valt onder de Participatiewet. Iedere gemeente organiseert de ondersteuning van haar inwoners op haar eigen manier.
 • Beleid en advies
  Door veranderingen van wetgevingen liggen er veel inhoudelijke opgaven binnen het Sociaal Domein, het Rijk en bij onze netwerkpartners. Dit vraagt om een integrale samenwerking met diverse partners binnen het Sociaal Domein.

Daarom BVNG

 • Vast aanspreekpunt en team
 • Persoonlijke begeleiding
 • Ruimte voor jouw verhaal
 • Breed scala aan vacatures

Wij helpen je graag!

Ben je enthousiast om bij BVNG aan de slag te gaan, maar heb je een vraag over een vacature of wil je sparren over de mogelijkheden voor jou? Laat dan je gegevens achter dan nemen wij contact met jou op.

Nieuwsartikelen Sociaal Domein

 • Werken als Recruiter bij BVNG
  Onze recruiters en adviseurs zijn een belangrijke factor die onze organisatie in beweging houden. Ze zijn de brug tussen BVNG en haar professionals in het werkveld. Onze recruiters nemen een […]
 • Zelf ervaren tijdens het Autisme BelevingsCircuit
  Bij BVNG krijg jij de ruimte om je kennis te verrijken én te delen door middel van BVNG Colleges. Tijdens deze vakinhoudelijke bijeenkomsten ontmoet jij onze recruiters, adviseurs en je […]
 • Onderzoeker Sandra over werken bij Veilig Thuis
  Als BVNG-collega binnen het Sociaal Domein speel je een belangrijke rol in het welzijn van bewoners in de regio. Dit kan onder andere binnen Jeugdzorg, Wmo of Participatie. Onze collega’s […]

Meer informatie nodig?

Wil jij graag meer weten over een bepaald onderwerp, heb je een vraag over werken in het Sociaal Domein of wil je graag een open sollicitatie doen? Neem dan contact op, wij helpen je graag!