Veelgestelde vragen

Detacheren is lang niet voor iedereen een duidelijk begrip. Wat is het precies en wat zijn de voordelen voor jou? De meest gestelde vragen proberen wij hieronder zo duidelijk mogelijk te beantwoorden. Mocht je vraag er niet tussen staan of is er iets nog niet helemaal duidelijk, neem dan gerust contact op.

Vragen over BVNG

 • Wat maakt BVNG zo leuk?

  Wat BVNG uniek maakt is de persoonlijke aandacht voor onze ambassadeurs (professionals). Bij ons ben je geen nummer.

  Wij houden rekening met jouw wensen en ambities en denken met je mee in mogelijkheden.

  Een duurzame relatie met jou is waar wij voor gaan. Dat kan alleen door goed samen te werken en door voldoende ondersteuning en uitdaging te blijven bieden. Zo zorgen wij voor kwaliteit voor jou en voor de opdrachtgever.

 • In welke regio’s is BVNG actief?

  Wij hebben vestigingen in Groningen, Apeldoorn, Leeuwarden, Hoorn en Zwolle. Wij zijn actief in alle provincies behalve Zeeland, Limburg en Noord-Brabant.

  Wij zorgen ervoor dat je op maximaal 45 minuten reizen van je opdracht zit.

 • Waar staat de afkorting BVNG voor?

  BVNG staat voor Bureau voor Noordelijke Gemeenten. Omdat BVNG hard is gegroeid zijn wij inmiddels niet meer alleen in de Noordelijke gemeenten werkzaam, maar in bijna het hele land.

 • Ik wil een studie oppakken naast werk, is dit mogelijk via bvng?

  Dat is zeker mogelijk. Wij zijn ontzettend trots om dit met onze ambassadeurs te regelen. Wil je bijvoorbeeld doorstromen van mbo naar hbo dan gaan wij graag samen kijken naar de mogelijkheden voor jou.

  Daarnaast biedt BVNG ook verscheidene colleges aan waar je aan kan deelnemen en binnen de Zorg ook BIG-punten kunt verdienen. Hetzelfde geldt voor SKJ-punten, nodig in de Jeugdzorg..

 • Is er zicht op een vaste aanstelling?

  Vanzelfsprekend! Bij bvng gaan wij altijd voor een duurzame relatie. Dit betekent dat je bij ons zicht hebt op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

 • Waar vind ik de link naar AFAS insite?

  De link naar AFAS insite vind je onderaan de website. Het is een paarse button en de tekst op de link is “Mijn BVNG”.

  NB: Om je uren te registreren kun je ook gebruik maken van de AFAS Pocket app.

Vragen over Opdrachten

 • Word ik tijdens mijn plaatsing nog ondersteund?

  Absoluut! Onze recruiters voeren niet alleen de voorgesprekken maar ze zijn er ook voor je als je vragen hebt, evaluatiemomenten wilt of bepaalde dingen wilt afstemmen.

  Daarnaast verzorgt BVNG ook colleges voor alle ambassadeurs. Hierover neemt jouw recruiter ook geregeld contact met je op.

  Wij vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt, daarom vinden wij saamhorigheid belangrijk. Je bent onderdeel van BVNG en een naaste collega van ons allemaal.

 • Wat is het verschil tussen detacheren en uitzenden

  Er zijn tamelijk wat verschillen, maar de belangrijkste zijn de volgende.

  Contractvorm: Bij BVNG gaan wij altijd voor een lange relatie en dit betekent dat wij met een vast contract onze ambassadeurs aan ons willen binden en zekerheid willen geven

  Type opdracht: Wij willen onze ambassadeurs graag als specialist laten optreden. Wij faciliteren dan ook graag in de groei en ontwikkeling van onze collega’s

  Goede voorwaarden: Wij gaan uit van het beste in onze ambassadeurs. Dit betekent dat wij het beste met hen voor hebben. Lees daarover mee in onze andere veel gestelde vragen.

 • Krijg ik wel betaald als er geen opdracht is?

  Ja, je bent in dienst van BVNG en wij dragen ook de verantwoordelijkheid dat je betaald krijgt. Ook als er even geen opdracht voor je is.

 • Wat als de opdracht of omgeving niet bevalt?

  Dat is iets waar niemand blij van wordt. Daarom beginnen wij altijd het gesprek om te kijken wat er niet bevalt en of we een oplossing kunnen vinden. Lukt dit niet, dan gaan we kijken of we je elders kunnen plaatsen waar je wel blij van wordt.

 • Betekent detacheren dat ik elke 3 maanden een andere opdrachtgever heb?

  Je bepaalt je eigen pad. Bij BVNG kijken we naar jouw wensen en behoeftes. Wij kunnen ons voorstellen dat je graag voor een langere periode bij een opdrachtgever wilt zitten. Daarentegen kan het voor ambassadeurs ook ontzettend uitdagend zijn om continu te wisselen om andere ervaringen op te doen.

 • Hoe begin ik bij een opdrachtgever?

  Wanneer je aan de slag gaat bij één van onze opdrachtgevers dan nemen we eerst een week de tijd om een betaald inwerktraject te starten. Zo krijg je genoeg tijd om de week daaropvolgend goed mee te draaien.

 • Wat is de maximale reistijd naar mijn opdrachtgever?

  Uiteraard proberen wij altijd rekening met je reistijd te houden. Want een kortere reistijd is doorgaans prettiger. De maximale reistijd die wij hanteren (maar niet vaak voorkomt) is 1,5 uur, enkele reis.

 • Ik heb al vakantie gepland, wat nu?

  Vrije tijd en vakanties zijn belangrijk. Daarom maken wij hier geen probleem van. Wij leggen dit voor aan onze opdrachtgever om hier rekening mee te houden.

Vragen over opleiding

 • Biedt BVNG BBL trajecten aan?

  In de zorg is de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) traject een mogelijkheid. Dit wordt steeds per geval bekeken. Een harde eis is wel dat je al een zorgdiploma heeft met een minimum van helpende plus.

 • Kan ik mijn SKJ via BVNG behalen?

  Voor functies binnen het vakgebied Jeugd is een SKJ-registratie vereist. In beginsel is dat ook een voorwaarde die wij stellen aan kandidaten.

  Ben jij nog niet geregistreerd in het kwaliteitsregister, dan kunnen wij in bepaalde gevallen met een programma op maat de aanvulling bieden om alsnog je SKJ te behalen.

  Voorbeelden van wanneer je in aanmerking komt voor een programma op maat zijn: Je bent als professional wel werkzaam in de jeugdzorg maar je hebt geen regiefunctie bekleed. Je hebt wel een HBO opleiding maar geen uitstroomprofiel jeugd. Bijvoorbeeld Social Work met uitstroomprofiel ouderenzorg.

  De trajecten worden begeleid door een ervaren begeleider werkzaam binnen BVNG. Heb jij de ambitie om door te groeien of nog een opleiding te volgen? Dan kijken we samen naar extra scholing die bij jou situatie past.

 • Faciliteert BVNG in mijn BIG-registratie?

  Een BIG-registratie krijg je na je diplomering en om deze te behouden toon je aan dat je gedurende 5 jaar voldoet aan de eisen die daaraan worden gesteld.

  Wij zorgen ervoor dat je aan de norm blijft voldoen. Ongeveer zes maanden voor het einde van deze periode ontvang je een oproep vanuit het register dat je moet aantonen nog steeds aan de gestelde eisen te voldoet.

  BVNG helpt jou met het onderhouden van je registratie, zodat herregistratie zonder problemen kan worden gedaan na vijf jaar (of resterende looptijd van je registratie).

  Nog niet geregistreerd? start dan hier je registratie.

Vragen over arbeidsvoorwaarden

 • Bouw ik ook pensioen bij BVNG op?

  Wij zijn er voor onze ambassadeurs. Dit betekent dat wij er ook voor zorgen dat je pensioen opbouwt gedurende je bij ons in dienst bent.

 • Hoe wordt mijn salaris bepaald?

  Jij bespreekt met je recruiter wat jouw salaris(wens) is en dan zullen jullie in overleg, aan de hand van de juiste inschaling, bepalen wat jouw salaris wordt. Dit mag vanuit de inlenersbeloning niet minder zijn dan iemand die rechtstreeks bij een opdrachtgever in dienst is.

  Bovendien biedt BVNG nog zeer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals toegang tot leerplatformen, intervisies, BVNG college (vier keer per jaar) en vakgroepbijeenkomsten met gelijkgestemde collega’s.

  Dit alles wordt bovendien nog aangevuld door persoonlijke loopbaanbegeleiding met jouw eigen recruiter.

Staat je vraag er niet tussen?

Onze recruiters gaan graag met je in gesprek om je vragen te beantwoorden en mogelijkheden te bespreken. Of neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Je vindt de telefoonnummers bovenaan de website onder bel direct of op onze contactpagina onder contact.

Vind een vacature die bij je past

Wieteke Zijlstra- Keur

Recruiter sociaal domein