Home Nieuws en actualiteiten Zelf ervaren tijdens het Autisme BelevingsCircuit

Zelf ervaren tijdens het Autisme BelevingsCircuit

BVNG Academy 7 april 2022

Bij BVNG krijg jij de ruimte om je kennis te verrijken én te delen door middel van BVNG Colleges. Tijdens deze vakinhoudelijke bijeenkomsten ontmoet jij onze recruiters, adviseurs en je andere collega’s uit het werkveld. 

Tijdens de Autismeweek 2022 kwamen onze collega’s van het vakgebied Participatie bijeen in Brownies&downieS Leeuwarden om het Autisme BelevingsCircuits te mogen ervaren.

Trainers Nynke Zuurmond en Frans Rippen van Autisme Positief gaven tijdens deze enerverende ochtend inzicht in hoe het voor iemand met autisme is te leven binnen ‘onze’ wereld. Contextblindheid, verminderde theory of mind (inlevingsvermogen) en verminderde executieve functies kwamen aan bod. Hierdoor ontstond inzicht in hoe het voor iemand met autisme is om binnen onze wereld te leven en kregen de deelnemers een goed inkijkje in wat iemands ondersteuningsbehoefte kan zijn. De vergelijking van die ene perenboom in de grote appelboomgaard gaf een duidelijk beeld. Tijdens deze training ervoeren onze collega’s hoe het voelt die ene perenboom te zijn.

Collega’s van onze vestigingen Hoorn en Leeuwarden waren bij dit BVNG College aanwezig en deden enthousiast mee met alle onderdelen. Trainer Nynke Zuurmond combineerde het circuit met vele persoonlijke ervaringen vanuit haar eigen autisme (zij heeft de diagnose nu 6 jaar), haar ervaring als ambulant hulpverlener en als moeder met een zoon met autisme. Na iedere oefening legde zij de relatie tussen de opgedane ervaring en haar persoonlijk leven met autisme. Daardoor werd de informatie herkenbaar en kreeg iedereen voorbeelden en aanvullende tips voor in de praktijk.

Na afloop van de training hebben onze collega’s genoten van een heerlijke lunch, verzorgd door Brownies&downieS. 

In de komende weken krijgen de collega’s van onze vestigingen Groningen, Apeldoorn en Zwolle ook de gelegenheid deze training te volgen. 

Maandag 11 april, 9.00 – 12.00 uur
Brownies&DownieS Groningen

Vrijdag 22 april, 9.00 – 12.00 uur
Brownies&DownieS Apeldoorn

Woensdag 25 mei, 9.00 – 12.00 uur
De Langenhof Zwolle

Ben jij (nog) geen collega van ons, maar lijkt het je wel interessant om dit BVNG College bij te wonen? Stuur dan even een mailtje naar communicatie@bvng.nl. De plekken zijn beperkt, dus vol=vol.