Home Nieuws en actualiteiten Welke baan past bij mij? 

Welke baan past bij mij? 

Blog 13 maart 2023

Als je net afgestudeerd bent of zelfs als verder bent in je carrière kan het moeilijk zijn om te bepalen welke baan het beste bij jou past. Er zijn veel verschillende banen en branches, elk met hun eigen unieke vereisten en voordelen. In dit artikel geven we je vier tips om dit te beoordelen en antwoord te geven op de vraag, welke baan past bij mij? 

Ontdek je sterke punten

Om te bepalen welke baan het beste bij jou past, is het belangrijk om je sterke punten te ontdekken. Dit zijn de vaardigheden en talenten waar je goed in bent en die je graag doet. Maak een lijst van je sterke punten en zoek naar mogelijkheden die deze vaardigheden en talenten benutten.

Bepaal je interesses

Je bent waarschijnlijk het meest tevreden en gemotiveerd in een baan die aansluit bij je interesses. Denk na over wat je graag doet in je vrije tijd en zoek naar banen in dezelfde branche. Probeer hier ook te kijken waar je in je privéleven vaak energie uit haalt. Ben jij de persoon die altijd verbeteringen ziet in je omgeving om efficiënter te werken, dan zou de Fysieke leefomgeving passend kunnen zijn. Of ben jij de persoon die altijd de personen in jouw omgeving een hart onder de riem steekt? Het zou kunnen dat het Sociaal domein bij jou past.

Er zijn veel verschillende branches waarin je kunt werken. Onderzoek de verschillende branches en ontdek welke bij jouw persoonlijkheid past. Als je bijvoorbeeld graag met mensen werkt, kun je overwegen om te solliciteren voor een baan in de zorg.

Overweeg je toekomstperspectieven

Op de vraag welke baan past bij mij is het is goed om na te denken over je toekomstperspectieven als je een nieuwe baan overweegt. Zoek naar banen in een groeiende branche waar er mogelijkheden zijn om door te groeien en je vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast kan je op persoonlijk vlak ook plannen hebben. Wil je bijvoorbeeld nog verhuizen naar een andere locatie in (of zelfs buiten) Nederland? 

Praat met professionals

Als je nog steeds niet zeker weet welke baan het beste bij jou past, praat dan met professionals in verschillende branches. Bij BVNG kan je ontzettend goed terecht bij onze recruiters. Zij kunnen je ontzettend goed adviseren en wij zijn dan ook echt gericht op je eigen ontwikkeling en ontplooiing binnen organisaties. Zij kunnen je meer vertellen over de dagelijkse taken, vaardigheden en uitdagingen in hun vakgebied en je helpen bepalen of dit iets voor jou is.

Welke baan past bij mij

Het vinden van de juiste baan kan een uitdaging zijn, maar met deze vijf tips ben je al een eind op weg. Door je sterke punten en interesses te identificeren, de verschillende branches te onderzoeken, je toekomstperspectieven te overwegen en met professionals te praten, kun je bepalen welke baan het beste bij jou past. Benieuwd naar BVNG en wat wij voor je kunnen doen? Bekijk hier onze vacatures: