Home Fysieke Leefomgeving Strategie & beleid

Strategie & beleid

Nederland is volop in transitie. Deze veranderingen brengen een tal van inhoudelijke opgaven met zich mee. Dit vraagt veel van gemeenten. Door een continue verandering van de samenleving, verandert ons ruimtegebrek ook mee. Hoe zorgen we ervoor dat onze leefomgeving gezond, inclusief, duurzaam en veilig is én blijft? We staan voor allerlei ruimtelijke en sociale vraagstukken, die vragen om integrale antwoorden. Thema’s als klimaatverandering, de energietransitie en de krappe woningmarkt vragen om actie.

Omgevingswet

Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Ons wettelijke stelsel verandert hierdoor. Actie doen we op alle bestuurlijke schaalniveaus, van gemeente tot Rijk. 

Carrièremogelijkheden

Als collega binnen Strategie & Beleid beweeg jij je graag in de beleidscyclus. Je legt verbanden tussen visie, strategie, beleid, implementatie, onderzoek en evaluatie. Je stelt graag nieuwe kaders op en implementeert deze. Je helpt graag om integraler te gaan denken en werken en het sociaal domein bij het fysieke domein te betrekken. Bij BVNG kan jij hier een bijdrage aan leveren als Regisseur Woningbouw, Programmamanager regionale energietransitie, Strategisch adviseur, Strategisch planoloog, Kwartiermaker wijkgericht werken, Beleidsadviseur economie & recreatie of Implementatiecoach Omgevingswet.

Jouw ontwikkeling staat voorop

Wij hechten veel belang aan kennis- en vaardigheden ontwikkeling van onze collega’s. Door BVNG Colleges, e-learning, individuele scholing en intercollegiale ondersteuning geven we daar invulling aan. Binnen jouw vakgroep is er uitgebreid ruimte voor nieuwe ideeën. Met theorie en praktijk leggen de basis van jouw bestaande kennis en inzichten. 

Werken bij BVNG betekent de kans krijgen om in vele keukens te kijken. Je kunt een scala aan ervaringen opdoen, waarbij we veel aandacht geven aan jouw ontwikkelingswensen. We denken met je mee over welke stappen je kunt zetten om je te ontwikkelen en kijken welke opdracht daarbij past. Opdrachten in strategie en beleid kunnen heel verschillend zijn. Of het nou gaat om onderzoeken, regisseren of visie- en strategievorming, er is een enorme diversiteit aan accenten, onderwerpen en organisaties waar jij kunt werken.

Daarom BVNG

  • Aandacht voor jouw ontwikkeling
  • Breed scala aan opdrachten
  • Wij zoeken samen met jou een passende opdracht
  • Ervaring opdoen bij diverse opdrachtgevers
  • E-learning, BVNG College
  • Intercollegiale ondersteuning


Een greep uit onze vacatures

Projectleider Gebiedsontwikkeling

Fysieke Leefomgeving/Juridisch & VTH
hbo
Gelderland
32-36 uur

Casemanager WABO

Fysieke Leefomgeving/Juridisch & VTH
hbo
Overijssel
32-36 uur

Jurist Omgevingsrecht

Fysieke Leefomgeving/Juridisch & VTH
hbo
Gelderland
32-36 uur
Bekijk hier alle vacatures Fysieke Leefomgeving