Home Nieuws en actualiteiten Werken als Recruiter bij BVNG

Werken als Recruiter bij BVNG

Collega aan het woord 22 juni 2022

Onze recruiters en adviseurs zijn een belangrijke factor die onze organisatie in beweging houden. Ze zijn de brug tussen BVNG en haar professionals in het werkveld. Onze recruiters nemen een coachende rol aan en zijn de perfecte talentmanagers voor onze professionals. Ze staan aan de basis van nieuwe ontwikkelingen binnen BVNG en bouwen actief mee aan onze speerpunten binnen het Sociaal Domein, Zorg Domein of de Fysieke Leefomgeving. Samen met de adviseur vormt de recruiter een sterk team en begeleiden ze onze professionals die gedetacheerd worden bij onze opdrachtgevers. Ze gaan daarbij niet voor de quick wins, maar zetten in op de persoonlijke en duurzame relatie met onze professionals.  

We nemen je mee in een werkdag van Jelle de Rudder, recruiter Sociaal Domein bij onze vestiging Apeldoorn. Inmiddels is Jelle al ruim twee jaar werkzaam bij BVNG. Jelle heeft veel contact met de professionals die vanuit BVNG gedetacheerd worden op verschillende opdrachten bij gemeenten en semioverheid gelieerde instellingen. Vestiging Apeldoorn bestaat uit drie teams binnen het Sociaal Domein, Zorg Domein en de Fysieke Leefomgeving. “We zijn echt goed op weg. Enige tijd geleden zijn we de grens van 100 actieve projecten gepasseerd. Dat is een geweldige prestatie gezien de redelijk recente opening van onze vestiging in juli 2020.”  

Het is vrijdag en het weekend staat voor de deur. Dat zorgt voor een extra gezellige sfeer op kantoor. “In het begin van de ochtend wandel ik het kantoor binnen en ga meteen aan de slag. Het wordt een drukke en mooie dag. Ik check mijn e-mail en mijn agenda nog even op de afspraken van vandaag en wat daar nog voor voorbereid moet worden. Ik begin de dag met een kort overleg met mijn team. Binnenkort loopt een opdracht van een van onze professionals af. Tijd om dus met elkaar de juiste vervolgstappen te bespreken. Eerder heb ik met deze collega besproken hoe de gewenste vervolgopdracht er uit ziet. Deze wensen geef ik door aan onze adviseurs en zij nemen contact op met opdrachtgevers in hun netwerk. We houden elkaar goed op de hoogte van mogelijke kansen, die ik vervolgens weer bespreek met onze professional in het werkveld.” 

Na het overleg opent Jelle zijn LinkedIn om te kijken of hij een reacties heeft ontvangen van potentiële nieuwe professionals die hij via LinkedIn heeft benaderd. “Via LinkedIn worden natuurlijk heel veel mensen benaderd. Ik vind het belangrijk dat ik goed kijk naar het profiel en de interesses van iemand voordat ik een berichtje stuur. Ik stuur liever tien goede en persoonlijke berichten dan een veelvoud standaardberichten waar uiteindelijk niet op wordt gereageerd.” 

“Ik vind het essentieel dat kandidaten de tijd en ruimte krijgen weloverwogen keuzes te maken. Push-recruitment zorgt uiteindelijk niet voor een duurzame samenwerking, aandacht voor de wensen van een collega wel.”  

Goed nieuws! Jelle mag maandag iemand bellen om meer over BVNG te vertellen. Het is inmiddels lunchtijd en de collega’s zitten klaar met heerlijk bestelde broodjes. “Na de lunch maak ik mij klaar voor een intakegesprek op kantoor. We bellen meestal eerst met potentiële nieuwe collega’s. Daarna vindt een eerste gesprek plaats om elkaar te leren kennen. Met een kop koffie erbij bespreken we zaken als carrièreverloop, verwachtingen en kansen. Een zeer aangenaam en open gesprek. We hebben afgesproken om na het weekend weer contact te hebben om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ik vind het essentieel dat kandidaten de tijd en ruimte krijgen weloverwogen keuzes te maken. Push-recruitment zorgt uiteindelijk niet voor een duurzame samenwerking, aandacht voor de wensen van een collega wel.”  

De dag is bijna om. Er komt nog een nieuwe collega haar contract tekenen. “Dat zijn altijd fijne momenten. Ik kijk uit naar de nieuwe samenwerking. Er is getekend, de bos bloemen is door haar in ontvangst genomen en het weekend kan beginnen. Maandag verschijn ik weer fris op kantoor voor de nieuwe werkweek. Zin in!” 

Nieuwsgierig naar onze vacatures voor recruiter binnen het Sociaal Domein, Zorg of de Fysieke Leefomgeving?