Home Nieuws en actualiteiten Vakgebiedmanager Fysieke Leefomgeving | Frans Wittenberg

Vakgebiedmanager Fysieke Leefomgeving | Frans Wittenberg

Fysieke Leefomgeving 2 september 2021

Frans Wittenberg woont in het leuke dorpje Eefde in de gemeente Lochem samen met Eline Derks. Samen hebben ze twee kinderen. Zoon Boudewijn woont nog thuis en is hard op zoek naar een kamer in Nijmegen (tips zijn welkom). Dochter Annemijn woont op kamers in Utrecht. Naast zijn werk is Frans graag in de vrije natuur om te wandelen en te zeilen. Duurzame energie, duurzaam wonen en duurzaam beleggen hebben zijn grote interesse. Zijn favoriete vakantieland is Slowakije waar hij regelmatig komt en waar hij een pipowagen op een camping heeft.

Vanaf oktober gaat Frans aan de slag als vakgebiedmanager Fysiek Domein bij BVNG. “Ik heb veel zin om samen met collega’s kennis en kunde op het terrein van de Fysieke Leefomgeving binnen BVNG te vergroten. Opleiden, ontwikkelen, kennis delen en elkaar sterker maken vind ik daarbij van groot belang. Zo geven we samen een boost aan de aantrekkingskracht van BVNG voor medewerkers en klanten. Naast mijn rol als vakgebiedmanager ga ik aan de slag met detacheringsopdrachten.”

Na zijn studie Planologie in Amsterdam heeft hij bij verschillende werkgevers (waaronder Arcadis, Stec Groep en Bureau Stedelijke Planning) gewerkt als consultant en projectmanager, met als werkterreinen ruimtelijke ordening, woningmarkt en gebiedsontwikkeling. 

Frans neemt graag de tijd om BVNG en de collega’s te leren kennen. “Ik kom graag kennismaken en luisteren. Verder vind ik het belangrijk om te kijken welke grote ontwikkelingen in de Fysieke Leefomgeving op ons afkomen en wat dit betekent voor de vraag naar personeel. Denk bijvoorbeeld aan energietransitie, klimaat, mobiliteit en de omgevingswet. Naar welke kennis en kunde is veel vraag te verwachten? Hebben we dat al in huis? Welke aanvullingen zijn er nodig? Allemaal bouwstenen voor een gericht plan van aanpak om kennis en kunde over het Fysieke Domein binnen BVNG te vergroten.”