Home Nieuws en actualiteiten Op bezoek bij Verzorgende IG collega Joany op Texel

Op bezoek bij Verzorgende IG collega Joany op Texel

Collega aan het woord 9 juni 2022

Onze collega’s werkzaam als Verzorgende IG zijn een belangrijke spil in de zorgsector. Wij zijn iedere dag trots op onze collega’s die hun steentje bijdragen aan het welzijn van anderen. Zij hebben altijd een team van professionals waar ze op terug kunnen vallen. Dit kunnen collega’s uit het werkveld zijn, maar ook onze Recruiters en Adviseurs. Dat zij erg betrokken zijn, blijkt uit dit verhaal van Recruiter Moniek Machtel van onze vestiging Hoorn, die afgelopen maand op bezoek ging bij Joany Ofman. Als Verzorgende IG is zij namens BVNG voor een periode werkzaam bij Gollards in Den Burg, Texel. Wil jij ook graag werken in de zorg? Bekijk dan hier onze zorg-vacatures.

De boot naar Texel nemen op een gewone donderdagmiddag, tussen de vakantiegangers. Je waant je zelf ook even op vakantie. Collega Joany doet dit eens per week om richting haar werk te gaan als Verzorgende IG bij Gollards. Omringlocatie Gollards beschikt over 102 huurappartementen met zorg. In het complex is behalve een gezellig restaurant ook dagbesteding en dagbehandeling. Samen vallen Gollards en Hollewal onder Zorgcentrum Texel. Joany had zelf de wens uitgesproken om voor een periode van drie maanden te werken op het eiland en daar dan ook gedurende haar werkdagen intern te verblijven.

Wanneer onze Recruiter Moniek op de locatie aankomt is Joany net klaar met werken en geeft zij haar een korte rondleiding door het gebouw. De dagen die zij werkzaam is verblijft Joany op de locatie zelf, in een kamer op dezelfde gang waar de bewoners woonachtig zijn. Dus ook een kamer net zoals de bewoners: een hoog- laagbed, een badkamer, een kleine keuken en een tv. Ze geeft al snel aan de tv eigenlijk nooit te gebruiken, omdat ze na het werk er vaak lekker op uit gaat. Op haar eigen fiets die ze heeft meegenomen, verkent ze graag de verschillende dorpjes op het eiland.

Het team waarin Joany werkt, is heel hecht. Bijna alle collega’s komen van het eiland. Er komen maar een paar collega’s van ‘de overkant’. Joany is ontzettend fijn ontvangen en heeft het dan ook erg naar haar zin!

Iedere keer neem ik weer met veel plezier de boot naar mijn ‘werk/vakantie adresje’. Het wonen in de Gollard, waar ik ook werk, ervaar ik als heel fijn.

“Wat is het hier toch heerlijk op het eiland. Iedere keer neem ik weer met veel plezier de boot naar mijn ‘werk/vakantie adresje’. Het wonen in de Gollard, waar ik ook werk, ervaar ik als heel fijn. Er is altijd reuring en de gezelligheid van de collega’s en bewoners om me heen. Je voelt de open en amicale sfeer die hier in het huis hangt goed. Het team is heel hecht. Ze helpen elkaar waar nodig en ze kunnen op elkaar rekenen. En ‘aangespoeld’ of niet, je wordt gelijk in het team opgenomen.”

Het is na werktijd echt even genieten voor Joany als ze op haar fiets door het bos fiets, richting het strand. Of als ze een ritje maakt in haar auto over alle smalle wegen op het eiland. “Even lekker ontladen van de hectiek op de werkvloer. Ik heb ook wel ontzettend mazzel gehad met het weer. De zon maakt het hier ook wel buitengewoon plezierig. Na de dagen hier op het eiland is het weer extra fijn om de op de boot te zitten en naar huis te gaan, naar mijn vriend. Het gevoel dat je elkaar echt mist is zo slecht nog niet.”

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar het werken in de zorg? Neem contact met ons op.