Home Nieuws en actualiteiten 8 voordelen van detacheren voor medewerkers

8 voordelen van detacheren voor medewerkers

Blog 4 maart 2023

Als werknemer kan detacheren via BVNG veel voordelen hebben. Detacheren is een manier om tijdelijk, of voor een langere periode te werken voor één of meerdere opdrachtgevers en zo in een stabiele en veilige omgeving jezelf te ontwikkelen. Hieronder bespreken we acht voordelen van detacheren voor werknemers.

  1. Variatie in werkzaamheden: door te detacheren krijg je de kans om bij verschillende bedrijven of organisaties te werken en verschillende soorten werkzaamheden uit te voeren. Hierdoor is het mogelijk om je kennis en ervaring te verbreden, en te ontdekken waar jouw interesses liggen.
  2. Ontwikkelen en opleiding: omdat je bij verschillende organisaties aan de slag kunt, krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden te leren. Bij BVNG bieden we daarnaast intervisies en vakcolleges aan om jezelf te blijven ontplooien. 
  3. Zekerheid: detacheren kan zorgen voor meer zekerheid dan het werken als freelancer. Je bent namelijk in dienst bij BVNG en wij zorgen voor opdrachten, een stabiel inkomen en een goede pensioenopbouw. 
  4. Flexibiliteit: detacheren biedt veel flexibiliteit. Je kunt bijvoorbeeld voor een bepaalde periode bij een organisatie werken en vervolgens bij verschillende afdelingen via ons aan de slag gaan. Zo kun je je eigen carrière pad uitstippelen en zelf bepalen hoeveel uren je wilt werken.
  5. Netwerk: door te detacheren bouw je een breed netwerk op van contacten bij verschillende bedrijven en organisaties. Dit kan je helpen bij het vinden van toekomstige banen of projecten.
  6. Geen sollicitatieprocedures: als gedetacheerde hoef je niet zelf op zoek te gaan naar werk. Je bent bij BVNG aangesloten en wij zorgen altijd voor passende opdrachten en de juiste sollicitatieprocedures.
  7. Werkervaring: met detacheren kan je je werkervaring en cv verrijken. Doordat je bij verschillende bedrijven werkt, heb je meer ervaring en kan je groeien binnen èn buiten je vakgebied. 
  8. Werk-privé balans: detacheren kan bijdragen aan een betere werk-privé balans. Doordat je zelf kunt bepalen hoeveel uur je werkt en je flexibel bent in je werkzaamheden, kun je je werk beter afstemmen op je persoonlijke situatie.

Samenvattend

In het kort biedt het veel voordelen voor onze ambassadeurs. Het biedt variatie in werkzaamheden, flexibiliteit, ontwikkeling, netwerk, zekerheid, geen sollicitatieprocedures, werkervaring en draagt bij aan een betere werk-privé balans. Overweeg dus detacheren als een optie voor je carrière pad. Toch wat meer weten? Lees hier meer over detachering.