Home Nieuws en actualiteiten Onze college Wahabou heeft een missie!

Onze college Wahabou heeft een missie!

BVNG Nieuws 14 juli 2021

Onze collega Wahabou Alidou (45) uit Bedum is bijna klaar met zijn missie, maar de gemeenteambtenaar heeft hulp nodig om het laatste stuk voor elkaar te boksen. Zijn hele zolder ligt vol prachtige sportkleding die hij wil uitdelen aan de arme bevolking van zijn thuisland Benin. De inzamelactie is dik geslaagd. Nu pijnigt de Noord-Groninger al weken zijn hoofd hoe hij de spullen goed en veilig in zijn thuisland kan krijgen.

Wahabou verliet in 2012 zijn geboorteland om in Nederland te studeren en is hier gebleven voor de liefde. “Ik woon met mijn gezin in Bedum en werk sinds twee jaar bij Werkplein Ability in Winsum. Ik ben werkcoach en begeleid veel statushouders naar werk en/of een opleiding. Ik heb het uitstekend naar mijn zin. Ik help graag mensen.”

De Bedumer was in zijn thuisland een fanatiek voetballer. “Ik houd van sport en vind het leuk om mensen sportief bezig te zien, omdat sport verbindt. Als mensen sporten, vallen alle verschillen weg. Iedereen rent achter dezelfde bal aan. Vorig jaar was ik op vakantie in mijn thuisland en zag ik op een schoolplein een groepje kinderen voetballen. Ze deden dat op blote voeten en met een zelfgemaakte bal van plastic en elastiek. Maar ze genoten zo. Dat was prachtig om te zien. Ik heb daar een filmpje van gemaakt dat ik bij terugkeer heb laten zien aan mijn collega Hans van der Ploeg.” Zo is de inzamelactie begonnen. Inmiddels heeft Wahabou zijn hele zolder vol staan met sportspullen die hij wil doneren aan zijn thuisland Benin.

Nu rest er nog één taak: alles moet per schip naar Benin worden gebracht. Dat zal zo’n €2500 kosten. “Graag wil ik benadrukken dat mensen niet bang hoeven te zijn dat de sportspullen in Benin in verkeerde handen belanden. Ik heb zelf een ticket geboekt om er persoonlijk op toe te zien dat de kleding en andere spullen bij de juiste mensen belanden.’’ Aldus Wahabou.

De naaste collega’s van BVNG vonden dit zo’n prachtig initiatief, dat ze een crowdfunding zijn gestart. BVNG zal het opgehaalde bedrag verdubbelen tot het benodigde bedrag, en daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Begin september moet het vrachtschip aankomen in Benin, dus het doel is dat we voor het einde van de maand het bedrag hebben opgehaald. Help Wahabou om zijn missie te realiseren! Doneren kan via deze site