Home Nieuws en actualiteiten Hoera, een verjaardag in Hoorn!

Hoera, een verjaardag in Hoorn!

BVNG Nieuws 11 maart 2021

In het kader van de eerste verjaardag van het Domein Zorg in Hoorn hebben wij Merlin Swart benaderd voor een klein interview. Samen met haar blikken we terug op het eerste jaar van dit mooie domein. We vragen haar onder andere hoe zij het heeft ervaren om in coronatijd aan zoiets groots te werken en wat de toekomstplannen zijn voor het Domein Zorg. Team Hoorn, nogmaals hartelijk gefelicteerd met het één jarig bestaan van het Domein Zorg!

Het domein bestaat inmiddels 1 jaar, hoe heb jij dit ervaren?

Dinsdag 9 maart was de eerste verjaardag van het zorgdomein, en het was mijn eigen BVNG verjaardag. Vanaf de eerste dag van dit domein ben ik in dienst bij BVNG. Het Domein Zorg heb ik samen met Moniek opgestart. Moniek was al langer in dienst en begreep de bedrijfscultuur wat beter. Het afgelopen jaar was erg uniek en uitdagend. Mijn eerste werkweek zat er net op toen plots de eerste lockdown kwam, en we vanuit huis moesten werken.

De druk op de zorg nam toe en doordat ik zelf uit de zorg kom raakte het mij toch wat meer. Ook kijkend naar het Domein zelf was het een rake klap, een bezoek aan een ziekenhuis bijvoorbeeld kon niet meer. We kwamen echt nergens tussen. Echter stonden wij als team altijd voor klaar voor een ieder en ondersteunden collega’s waar zij konden. Ondanks dat wij vrij snel te maken kregen met minder fysiek contact heb ik met iedereen binnen BVNG een warme band en voel ik mij comfortabel.

Hoeveel collega’s telt het domein nu?

Het team op kantoor bestaat uit vier medewerkers. Moniek en ik zijn oorspronkelijk met z’n tweeën begonnen. Wij zijn de recruiters, maar we wisten meteen dat het team nog niet compleet was. Op het gebied van advies en verkoop hadden wij nog geen input. Toen Esther en Fatma erbij gekomen zijn, hebben wij het voor elkaar gekregen om 15 toppers te koppelen aan opdrachten. We zijn daar echt super blij mee, en uiteraard ook trots op!

Wat was voor jouw het persoonlijke hoogtepunt?

Ik vind het moeilijk om een hoogtepunt uit te kiezen omdat er zoveel is gebeurd het afgelopen jaar. Als ik er één moet kiezen dan ga ik voor de stappen die ik als individu heb gezet, maar ook de stappen die iedereen binnen het team heeft gezet. In het begin van dit domein hebben wij een zware klap moeten verduren. Het is niet niks om een nieuw domein op te starten in de tijd waarin we nu zitten. Ik ben blij met de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Als ik een gesprek met een potentiële kandidaat heb gehad en de persoon wordt aangenomen, of als ik positieve feedback van de collega’s ontvang naar aanleiding van een gesprek, kan ik daar echt voldoening uit halen. De passie en lol die wij als team hebben gehad speelt voor mij ook een grote rol bij het benoemen van dit hoogtepunt!

Wat zijn de doelen voor het aankomende jaar?

Wat wij belangrijk vinden is dat we deze vorm vasthouden. Mensen werven is één ding, maar wij willen deze toppers voor de lange termijn behouden. De essentie is om de achterdeur dicht te houden. Natuurlijk willen wij als team sterker worden, groeien in onze rollen en het team dat op kantoor zit uitbreiden. Als we het hebben over het werven van externe toppers, dan willen wij een verdubbeling realiseren. Dit hangt ook samen met het binnenhalen van opdrachtgevers die de vakspecialisten een uitdagend project kunnen bieden.

Wij willen meespelen met de grote jongens. In Hoorn willen wij dat het Domein Zorg van BVNG een gevestigde naam wordt. En wat we het belangrijkst vinden, is het behouden van de lol. Ondanks dat we elkaar niet elke werkdag zien, hebben we plezier in ons werk. Door de dag-en-week start onderhouden wij contact, en naast deze momenten weten wij elkaar ook te vinden. Wij zijn super trots op wat we hebben neergezet dit afgelopen jaar, en hierdoor hebben wij een positief perspectief voor de komende jaren!