Home Nieuws en actualiteiten Een puur verhaal: Nikki van Schaik, recruiter Sociaal Domein

Een puur verhaal: Nikki van Schaik, recruiter Sociaal Domein

Collega aan het woord 28 april 2023

Nikki is in 2020 begonnen als recruiter Sociaal Domein bij BVNG, waar voor haar persoonlijke connectie en de menselijke kant centraal staan. Ze vindt voldoening in het in contact komen met nieuwe mensen en het zoeken naar de juiste kandidaten voor BVNG en hun opdrachtgevers. Nikki richt zich voornamelijk op het werven van hogere profielen en op het beleid en management. Nikki ervaart een vrij informele bedrijfscultuur, dit onderscheidt zich door de focus op de mensen en het vertrouwen van opdrachtgevers en ambassadeurs.

Nikki aan het woord

In oktober 2020 ben ik gestart bij BVNG als recruiter Sociaal Domein. De reden waarom ik voor deze functie en BVNG heb gekozen is, omdat ik aangemoedigd werd om mezelf te zijn en vanuit daar mijn werk te doen. Wat mij aansprak tijdens het kennismakingsgesprek was het persoonlijke contact en warme gevoel. Bij BVNG gaat het niet alleen om geld en sales, maar ook om het hebben van de juiste mensen om je heen. Er wordt waarde gehecht aan verbinding en het creëren van een duidelijke visie met de juiste mensen op de juiste plekken. Hierbij staat de menselijke kant centraal. 

Er wordt waarde gehecht aan verbinding en het creëren van een duidelijke visie met de juiste mensen op de juiste plekken. Hierbij staat de menselijke kant centraal. 

Kwaliteit voorop

Wanneer ik mijn week begin, kijk ik er enorm naar uit om te horen of mijn voorstellen aan kandidaten zijn geaccepteerd of dat ik intakes in heb kunnen plannen. Het geeft me veel voldoening om in contact te komen met nieuwe mensen en leuke intakegesprekken te hebben. Ik vind het belangrijk om te onderzoeken of de kandidaat goed past bij BVNG en de mogelijke opdrachtgevers. Daarnaast is het fijn om te horen van onze ambassadeurs dat zij goed op hun plek zitten. Het spreken, aannemen en blijvend boeien van de juiste mensen is voor mij ook een strategie om onze doelstellingen te behalen en dat wil ik graag doen met behoud van kwaliteit. Ik ben altijd op zoek naar manieren om het team te verbeteren en onze doelen te bereiken.

Mijn week ziet er als volgt uit: op maandag starten we met alle collega’s op de vestiging met een weekstart. Daaropvolgend heb ik een domeinoverleg waarin we bespreken wat er gepland staat en wat we deze week gaan doen. Op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend focus ik mij op recruitment, waarbij ik mij richt op het werven van nieuwe kandidaten en het voeren van intakegesprekken. Dit gebeurt zowel telefonisch als fysiek. Tijdens deze ochtenden maak ik ook aanbiedingen voor kandidaten. Op maandagmiddag zorg ik ervoor dat ik rustiger aan kan doen, zodat ik overzicht behoud. In deze tijd werk onder andere ik mijn e-mail en agenda bij en heb ik tijd voor spoedzaken die uit de overleggen voortkomen. De overige middagen ben ik verantwoordelijk voor het beheer van zaken door in contact te staan met de ambassadeurs, de urenregistratie van hen te beoordelen, eventuele verzuimgesprekken te voeren en alles klaar te maken voor ambassadeurs waar we een nieuwe opdracht voor mogen vinden. Dit voelt als een soort gatekeeper van HR, waarbij ik alles regel wat met personeelszaken te maken heeft. Voor mij is dit een echte toegevoegde waarde voor de functie, omdat ik hierdoor precies weet wat er speelt bij mijn ambassadeurs, hoe het met hen gaat en een persoonlijke band op te bouwen. 

Een uitdagende arbeidsmarkt

Werken bij BVNG brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Een van de grootste uitdagingen is het vinden van goede mensen op de arbeidsmarkt. Het kan uitdagend zijn, omdat er zo weinig geschikte kandidaten beschikbaar zijn. Een belangrijk onderdeel is dat je een balans moet vinden in het gebruik van verschillende kanalen om potentiële kandidaten te vinden en te spreken.

Mijn focus ligt voornamelijk op beleid en management. Het wervingsproces voor deze hogere profielen duurt vaak langer, omdat deze mensen eerst willen weten wat voor opdrachten er beschikbaar zijn voordat ze toezeggen. Dit proces is complexer, maar je voert hierdoor ook gesprekken op een ander level. Ik zit tijdens deze gesprekken op de inhoud van de opdracht en welke impact de kandidaat kan maken met zijn/haar expertise. 

We doen het samen

De bedrijfscultuur van BVNG is heel vrij. Er wordt van je verwacht dat je goed werk levert, maar als je dat doet, krijg je veel vrijheid. De communicatie is informeel en er wordt dagelijks gelachen. BVNG heeft veel contact met andere vestigingen en er zijn werkgroepen voor beleid en management. Dit zorgt voor een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid. Er zijn momenten waarop alle domeinen van alle vestigingen samenkomen om een gemeenschappelijk doel te bespreken. Dit draagt bij aan het wij-gevoel.

Wat BVNG onderscheidt van andere bureaus en detacheerders is, dat ze niet van poeha en poespas zijn. Ze doen wat ze kunnen doen en dat doen ze goed. Het onderscheidend vermogen zit in de mensen die bij BVNG werken. Dit wordt ook gewaardeerd door opdrachtgevers en ambassadeurs, omdat ze eenzelfde aanspreekpunt hebben en vertrouwen hebben in BVNG. Dit stelt hen in staat om meer informatie te delen en meer te laten zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt.