Home Nieuws en actualiteiten Een puur verhaal: Jill Borghoff, Verpleegkundige i.o. bij BVNG

Een puur verhaal: Jill Borghoff, Verpleegkundige i.o. bij BVNG

Collega aan het woord 12 april 2023

Maak kennis met Jill Borghoff, een verzorgende IG en verpleegkundige i.o. die haar weg vond naar detacheren via BVNG Apeldoorn. Jill was op zoek naar een nieuwe uitdaging en ontdekte detacheren als een manier om haar ambities te ontdekken én impact te maken in haar werk.  

Jill aan het woord

Al enige tijd wist ik niet wat ik wilde en welke kant ik op moest gaan. Ik wist wel dat ik even niet meer op een vaste plek wilde zitten, dus ging ik onderzoeken wat bij mij past en welke ambities ik wil nastreven. 

Ze zeggen wel eens dat als je niet op zoek bent er dan vanzelf wat op je pad komt en dat was bij mij ook het geval. Ik werd via LinkedIn benaderd door een recruiter van BVNG Apeldoorn. In ons gesprek hadden we het over welke mogelijkheden er zijn en wat detacheren überhaupt inhield. Iedereen kent uitzendbureaus, maar detacheren was voor mij nog onbekend. Na een heel fijn gesprek kon ik de conclusie trekken dat detacheren via BVNG veel zekerheid en stabiliteit biedt. Je werkt naar een vast contract toe, je krijgt vaste uren en je wordt begeleid in je vakbekwaamheid. 

Het is erg fijn dat er geluisterd wordt naar je wensen en behoeften en gekeken wordt naar mogelijkheden voor mij als gedetacheerde. Er wordt écht naar je omgekeken. 

Detacheren biedt ruimte voor groei en ontwikkeling

Nadat ik volmondig mijn ja-woord gaf op het aanbod en mijn contract mocht ondertekenen, ben ik in mei 2021 op mijn eerste opdracht begonnen in Barneveld. Hoewel mijn begeleidend recruiter mij vooraf volledig had geïnformeerd, bleef het mega spannend, omdat ik niet wist wat ik precies kon verwachten. Het was dan ook de eerste keer dat ik in aanraking kwam met NAH, niet aangeboren hersenletsel. 

In de eerste periode dat ik bij mijn opdrachtgever zat, heb ik veel contact gehad met BVNG. Er werd regelmatig gevraagd hoe het met me ging en of de opdracht aansloot bij mijn verwachting. Misschien proefde mijn recruiter al dat ik mijn draai niet kon vinden. Dit had te maken met een gebrek aan focus en de doelgroep; twee collega’s op drie bewoners was voor mijn gevoel wat teveel. Vrijwel direct nadat dit gevoel ontstond, ben ik binnen dezelfde locatie overgeplaatst naar een afdeling die mij ontzettend goed past. Het is erg fijn dat er geluisterd wordt naar je wensen en behoeften en gekeken wordt naar mogelijkheden voor mij als gedetacheerde. Er wordt écht naar je omgekeken. 

Zo ontdek je carrièremogelijkheden

Detacheren was een interessante optie, omdat ik op zoek was naar een baan die goed zou passen en ik nieuwsgierig was naar welke mogelijkheden er voor mij waren. Ik wilde graag verschillende organisaties leren kennen en diverse doelgroepen zien. Dit heeft mij ontzettend geholpen in mijn beslissing welke kant ik op wil in mijn carrière. 

Tot slot vind ik detacheren een groot voordeel bieden in mijn loopbaan, omdat ik eens in de paar maanden kan wisselen van opdrachtgever. Dit is gelukkig een eigen keuze, maar voor mij biedt dit een kansrijke meerwaarde. Zo zit je niet vast aan één team en kan je op individueel niveau snel schakelen. 

Dit wil ik graag meegeven

Inmiddels zit ik al ruim 2 jaar bij BVNG en ben ik nog iedere dag blij. Mijn advies voor mensen die even niet weten wat ze willen doen of zoekende zijn naar wat past: detacheren geeft je de ruimte om te onderzoeken wat je wilt en daarnaast impact te maken op plekken waar je je comfortabel voelt. Daarnaast blijf je dynamisch en behoud je een leercurve, omdat je niet op één plek zit.