Home Nieuws en actualiteiten 6 trends waar professionals waarde aan hechten

6 trends waar professionals waarde aan hechten

Blog 3 mei 2023

In de huidige tijd waarin professionals meer belang hechten aan werk-privé balans en persoonlijke groei, zijn er duidelijke trends te zien op het gebied van werken die belangrijk zijn voor mens en organisatie. Door deze trends te omarmen zal de werktevredenheid van professionals vergroten en dit zal een positieve invloed hebben om langer bij de organisatie te blijven. Aan welke zes trends hechten professionals waarde en hoe gaat BVNG hiermee om:

 1. Een focus op gezondheid en welzijn
  Wanneer er initiatieven genomen worden om het welzijn van professionals te bevorderen, zoals het aanbieden van dagelijks vers fruit of stressbeheersingsprogramma’s, dan zal dit de groei, saamhorigheid en ontwikkeling bevorderen. Dit zorgt ervoor dat de loyaliteit van professionals vergroot.
 2. Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei
  Professionals willen graag de kans hebben om zich te ontwikkelen en te groeien, zowel persoonlijk als professioneel. Wanneer je als organisatie investeert in trainingen dan houd je mensen vakbekwaam en geboeid. Bij BVNG kennen we intervisies, vakcolleges en andere ontwikkelingsmogelijkheden.
 3. Een cultuur van transparantie en open communicatie
  Een cultuur van transparantie en open communicatie is belangrijk voor mensen om vrij te kunnen ontwikkelen. Bij BVNG kennen we vertrouwenspersonen en een laagdrempelige managementlaag. Werkgevers die open communicatie bevorderen, feedback stimuleren en medewerkers betrekken bij bedrijfsbeslissingen, kunnen de betrokkenheid en motivatie van professionals vergroten.
 4. Diversiteit en inclusiviteit
  Organisaties die een diverse en inclusieve werkomgeving creëren, waarin alle werknemers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen, trekken de juiste mensen aan en weten deze te behouden. BVNG hecht waarde aan de cultuur die de professionals uitdragen. Hier flexibel en wendbaar mee omgaan creëert begrip en vertrouwen. Daarnaast bevordert het de innovatie en creativiteit.
 5. Een goede balans tussen werk en privéleven
  Werk-privé balans is een trend die in elke generatie terugkomt en is iets waar professionals steeds meer naar kijken. Werkgevers die hun werknemers de mogelijkheid bieden om werk en privé in balans te houden, bijvoorbeeld door flexibele werktijden, thuiswerken en vakantiedagen, kunnen de tevredenheid en binding van professionals vergroten.
 6. Maatschappelijk verantwoord ondernemen
  Steeds meer professionals hechten waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en willen werken voor bedrijven die duurzaamheid en ethiek hoog in het vaandel hebben staan. BVNG werkt veel met partners die iets terug doen voor de maatschappij. Veel van de activiteiten van BVNG zijn SROI verantwoord.

De groei van BVNG begint bij de ontwikkeling van haar professionals. Benieuwd hoe BVNG waarde kan toevoegen aan jouw carrièrepad? Lees meer over BVNG