Home Nieuws en actualiteiten Jacob Bijl, een decennium ambassadeur van BVNG

Jacob Bijl, een decennium ambassadeur van BVNG

Blog 4 januari 2024

Wie is Jacob Bijl en wat drijft hem in zijn rol als ambassadeur bij BVNG? Op 66-jarige leeftijd, gehuisvest in het schilderachtige Vroomshoop, deelt Jacob zijn reis als de vliegende keep bij de gemeente Zwolle. Met een carrière doordrenkt van ervaring en een hart dat klopt voor publieke dienstverlening in het Sociaal Domein.

Waar persoonlijke begeleiding en inclusie samenkomen

In het hart van Jacob’s professionele reis staat persoonlijke begeleiding voorop. Bij BVNG gaat het niet alleen om het aanbieden van banen; het draait om het koesteren van haar professionals met betrokkenheid, aandacht en ontwikkeling.

Wanneer de stormen van crisissituaties toeslaan, komt de menselijke touch van BVNG pas echt tot leven vertelt Jacob. In deze tijd bood BVNG niet alleen werk, maar ook zorg en begrip waardoor het zich, zo vertelt Jacob, onderscheidt als een werkgever die geeft om het welzijn van haar medewerkers. Voor Jacob betekende de inclusiviteit van BVNG een keerpunt in zijn loopbaan. Als het enige detacheringsbureau dat hem verwelkomde vanuit een WW-situatie, versterkte BVNG zijn carrière en sociale kringen.

Terugblik op de afgelopen 10 jaar

Jacob blikt terug op tien jaar bij BVNG en beschrijft de belangrijkste veranderingen die hij heeft waargenomen, van zijn sollicitatiegesprek met Sander Vrieling in de Nieuwe Boteringestraat tot de ontwikkeling die de organisatie heeft doorgemaakt tot wat BVNG tegenwoordig is.

Zijn grootste successen? Zonder twijfel zijn het de prestaties bij gemeenten Cuijk en Zwolle. Jacob heeft BVNG met succes geïntroduceerd bij Cuijk, waarmee hij niet alleen zijn professionele vaardigheden maar ook zijn netwerk beschikbaar stelde. Terwijl Jacob terugkijkt op zijn tijd bij BVNG, deelt hij de grootste uitdaging die hij heeft ervaren. Een persoonlijk inzicht in de obstakels die hij heeft overwonnen en de groei die hij heeft doorgemaakt in de moderne en snel veranderende tijd.

Advies van Jacob voor toekomstige BVNG’ers

Jacob sluit af met wijze woorden voor degenen die overwegen om deel uit te maken van BVNG. Jacob vindt de warme sfeer, de gezellige werkomgeving, en het feit dat Recruiters bij BVNG echt aandacht hebben voor de wensen van elke medewerker ontzettend prettig. Jacob’s verhaal is een weerspiegeling van zijn carrière en persoonlijke groei binnen de publieke sector en de samenwerking met BVNG.