Home Nieuws en actualiteiten Een puur verhaal: Rebekka Koers, Wmo consulent

Een puur verhaal: Rebekka Koers, Wmo consulent

Collega aan het woord 11 mei 2023

Rebekka vertelt over haar ervaringen als Wmo consulent bij BVNG. Ze beschrijft hoe ze benaderd werd via LinkedIn en hoe ze vervolgens voor BVNG koos vanwege de stijl en kansen. Ze vertelt verder over haar keuze om te werken als gedetacheerde en hoe ze op verschillende plekken werkt om zichzelf te ontwikkelen. Tot slot neemt ze ons mee in hoe BVNG openstaat voor haar ontwikkeling.

Rebekka aan het woord

Sinds 2018 ben ik werkzaam voor BVNG. Het begon voor mij als Wmo consulent vanuit de vestiging in Hoorn. Mijn avontuur is gestart na een aantal keren benaderd te zijn via LinkedIn. Ik was nieuwsgierig geraakt door de manier van benaderen, dus ben vanuit daar het gesprek aangegaan. Dit gesprek verliep zo prettig dat de keuze snel gemaakt was om voor BVNG te gaan werken. Ik ervaarde een mensgerichte stijl en mooie kansen. Dit voelde goed. 

Het was fijn dat ik mij tijdens de kennismaking in Apeldoorn direct thuis voelde. De informele sfeer sprak mij erg aan.

Elke opdracht betekent verder ontwikkelen

In 2020 wilde ik verhuizen naar Nijmegen. Dit heb ik besproken op de vestiging in Hoorn. Mijn vraag was of zij mij konden overplaatsen naar een andere vestiging. Hier werd niet moeilijk over gedaan omdat ze in deze regio ook opdrachtgevers hadden die mij zouden passen. Via deze weg kwam ik in aanraking met de vestiging Apeldoorn. Het was fijn dat ik mij tijdens de kennismaking in Apeldoorn direct thuis voelde. De informele sfeer sprak mij erg aan. 


Ik heb bewust gekozen om te werken als gedetacheerde. Zo kan ik op verschillende plekken werken en leer ik bij elke opdracht weer nieuwe dingen. De verschillen tussen gemeentes spreken mij aan en op elke plek kan ik mijzelf ontwikkelen. Op deze manier kan ik nieuwe dingen meenemen naar een volgende opdracht. 

Inmiddels heb ik meerdere opdrachten mogen doen met BVNG. Wat ik erg prettig vind is dat er altijd gekeken wordt naar wie je als persoon bent. Vaak zijn er meerdere mogelijkheden qua opdrachten. De opdrachten worden eerst met mij besproken voordat ik ergens word voorgesteld. Er is altijd de ruimte om nee te zeggen. Als ik het gevoel heb dat de opdracht niet bij me past, dan voel ik mij nooit onzeker om dit te melden. 

De ruimte om te groeien

Tijdens een opdracht is er tussentijds contact met mijn recruiter of adviseur om te kijken of alles nog goed loopt op de opdracht. Er zijn evaluatiemomenten samen met een leidinggevende van de opdracht, zodat alle partijen hun zegje kunnen doen. Hier bespreken we of de opdracht voor iedereen nog prettig voelt. De manier waarop deze gesprekken worden gevoerd zijn open en informeel waardoor ik ze als enorm prettig ervaar. Ik krijg de ruimte om alles te kunnen zeggen, ook wanneer het voor mijn gevoel niet fijn loopt. 

Sinds ik voor BVNG werk heb ik een cursus mogen volgens voor het indiceren van begeleiding. Ik had hier geen ervaring mee en wilde hier graag kennis in opdoen, zodat ik breder inzetbaar zou worden voor BVNG en mijzelf verder kan ontplooien. BVNG staat open voor ontwikkeling en wil daarin graag meedenken. 

Ambities worden realiteit

Enige tijd geleden heb ik aangegeven een andere richting op te willen binnen het Sociaal Domein. Hoewel ik mijn werk als Wmo consulent nog steeds leuk vind, wil ik graag mijn kennis uitbreiden en doorgroeien. Hierover ben ik in gesprek gegaan met mijn recruiter. Hier werd direct aangegeven dat er altijd mogelijkheden zijn en dat de gesprekken hierover voortgezet worden. In de vervolggesprekken heb ik aangegeven dat ik verder wil groeien naar beleidsadviseur. Inmiddels ben ik met de opleiding gestart via BVNG. Ik voel mij serieus genomen in mijn ontwikkeling en ik vind het prettig dat zij hierin meewerken en ondersteunen. 

BVNG voelt als een warm bad en de sfeer op de vestiging is altijd gezellig. Er is ruimte voor een persoonlijk gesprek en er is oprecht interesse. Door de manier waarop BVNG werkt en met mij omgaat zie ik mezelf nog lang niet vertrekken.