Home Nieuws en actualiteiten Een puur verhaal: Max van de Velde, projectadviseur en manager

Een puur verhaal: Max van de Velde, projectadviseur en manager

Collega aan het woord 11 mei 2023

Werken als gedetacheerde biedt Max de mogelijkheid om in korte tijd veel werk- en levenservaring op te doen en professioneel en persoonlijk te groeien. BVNG denkt mee over zijn ontwikkeling en bouwt een mooi netwerk op. Het geeft de mogelijkheid om veel verschillende opdrachten te doen en zo veel ervaring op te doen.

Max aan het woord

Via BVNG heb ik inmiddels op zo’n zes plekken gedetacheerd gezeten. Van al mijn opdrachtgevers bevielen vijf uitstekend en was er één waar ik geen aansluiting vond. BVNG voert van tevoren een controleslag of een opdracht past. Vervolgens kun je jezelf tijdens het gesprek presenteren om ervoor te zorgen dat je de klus krijgt. BVNG bereidt je hierop voor. Ze hebben informatie over de gemeente en de mensen die daar werken en bespreken dit uitvoerig, zodat je weet of je er prettig bij voelt en enthousiast wordt. Tijdens de opdracht heb je regelmatig contact met je adviseur/recruiter om te bespreken wat goed gaat en wat minder goed gaat. 

BVNG denkt goed met je mee over je ontwikkeling, je bouwt een mooi netwerk op en daarnaast leer je veel over verschillende werkwijzen.


Ik voer regelmatig gesprekken met mijn recruiter/adviseur over waar ik naartoe wil en wat voor skills daarvoor nodig zijn. In mei 2023 zit ik met BVNG om een nieuw POP te maken. Hierin staat waar ik graag naartoe wil qua klussen en wat BVNG daarvoor doet, maar ook wat ik daarvoor doe. Dit zorgt voor duidelijkheid en dat is wel erg prettig. BVNG is nuchter, denkt met je mee en zorgt voor duidelijkheid.

Efficiëntieslag maken

Bij VT Utrecht was een wachtlijst, maar deze moest binnen korte tijd verkort en vervolgens opgelost worden. Als teamleider mocht ik samen met een team van BVNG onderzoekers dit project aangaan. Binnen negen maanden is dit gelukt. Dit is gelukt door samen een werkwijze te ontwikkelen die afweek van de standaard en hierdoor een snellere afhandeling van zaken neer te zetten. Ook door als team een structuur van dossiervorming te ontwikkelen die minder ingewikkeld was, maar wel paste binnen de wetgeving. 

Zelfontplooiing

Ik had tijdens eerdere projecten een buddy die ik kon bellen om te sparren. Ook mag ik een opleiding volgen via BVNG. Daarnaast kan ik altijd bellen met de adviseur/recruiter/vestigingsmanager. Dit is prettig, want ik vind het leuk om veel verschillende opdrachten te doen. BVNG denkt goed met je mee over je ontwikkeling, je bouwt een mooi netwerk op en daarnaast leer je veel over verschillende werkwijzen. Wat BVNG onderscheidt is de verschillende rollen die ze aanbieden. Zowel in de uitvoering als overstijgend is mogelijk. In korte tijd is het mogelijk om ontzettend veel werk-, maar ook levenservaring op te bouwen. Ik vind dat ik professioneel en persoonlijk enorm ben gegroeid door het detacheren. 

Kies voor je eigen ontwikkeling en ga (in ieder geval) een tijdje werken als gedetacheerde!