Home Nieuws en actualiteiten Een puur verhaal: Jaap Nuhoff, Jeugdconsulent

Een puur verhaal: Jaap Nuhoff, Jeugdconsulent

Collega aan het woord 1 augustus 2023

We hebben gesproken met Jaap, die al ruim drie jaar werkzaam is bij BVNG. Jaap vertelt over zijn diverse ervaringen als gedetacheerde bij zowel de gemeente als bij Veilig Thuis. Hij geniet ervan om telkens het verschil te maken door een goede basis neer te zetten en te zien waar bestaande processen geoptimaliseerd kunnen worden. 

Jaap aan het woord

Inmiddels ben ik al ruim drie jaar bij BVNG waarbij ik ruime ervaring heb opgedaan bij Veilig Thuis en bij de gemeente. Momenteel ben ik aan het werk bij Samen Veilig Midden Nederland voor het Frontteam van SAVE. Daar houd ik me bezig met actief beheer van de wachtlijst van jeugdbeschermingszaken. 

Het mooie van de detachering vind ik dat je telkens voor nieuwe uitdagingen wordt gezet en dat geeft mij energie. Je doet veel kennis op van verschillende zaken die niet altijd binnen je expertise vallen (zoals bijv. complexe PGB vraagstukken bij gemeentes), maar dat maakt het ook uitdagend en daardoor heb ik mezelf in de breedte van het sociaal domein kunnen ontwikkelen. Ook de leuke contacten met diverse collega’s met passie voor het vak dragen bij aan mijn werkplezier. Het niet loslaten totdat een klus is geklaard, is een belangrijke eigenschap van mij.

Hoewel ik zelf niet altijd het contact opzoek met mijn recruiter sta ik toch altijd dicht bij de organisatie door de intervisie momenten en vakcolleges.

Vanuit gedetacheerde positie werken

Door de jaren ben ik met BVNG meegegroeid en weet ik dat niet alle kaders vooraf gedefinieerd kunnen worden. Bij mijn opdrachten is er vaak een werkachterstand of wachtlijst en dan geniet ik ervan om het verschil te maken door een goede basis neer te zetten. Dat vind ik als gedetacheerde leuk, want je kunt alle bestaande processen met een frisse blik bekijken en waar mogelijk optimaliseren.

Ondersteuning tijdens de opdrachten heb ik vooralsnog niet nodig gehad. Ik zet wel vragen uit wanneer ik problemen tegenkom of onduidelijkheden ervaar tijdens de opdracht. Dit wordt dan vaak adequaat opgepakt door mijn recruiter van BVNG. Hoewel ik niet dagelijks contact heb met mijn recruiter of adviseur sta ik toch altijd dicht bij de organisatie door de intervisie momenten en vakcolleges.

Een passende uitdaging

Verder heeft BVNG mij geholpen bij het vinden van de juiste opdrachten die bij mijn vaardigheden en ervaring passen. Tijdens mijn laatste twee opdrachten heb ik meer diepgang gekregen door beginnende medewerkers in te werken bij Veilig Thuis en de gemeente. Hierbij werd er rekening gehouden met mijn werkervaring en coachende vaardigheden. Ook heb ik kandidaten begeleid bij een SKJ-traject. Wanneer je je ambitie uitspreekt dan denkt BVNG graag met je mee in de volgende stap in je carrière. Het was fijn om te zien dat er aandacht is bij BVNG voor de ontwikkeling van medewerkers. 

Een project waar ik met trots op terugkijk, was bij zowel Veilig Thuis Utrecht als Arnhem, waar er wachtlijsten waren die we samen met collega’s hebben weten weg te werken door te kijken naar zowel efficiëntie als kwaliteit. Mijn bijdrage hierin was om naar kwaliteit te blijven kijken en de kaders goed te bewaken, zodat de kwantiteit niet overstijgt. 

De leercurve steil houden

Ontwikkeling staat bij mij hoog op de agenda. Voor mij zijn de intervisiebijeenkomsten dan ook van groot belang om mijzelf te kunnen blijven ontwikkelen als medewerker en als mens. BVNG investeert hier goed in en dat blijkt uit de mogelijkheden om je te kunnen ontwikkelen. Hoewel ik merk dat BVNG hard trekt aan scholing en educatie van haar medewerkers zou ik graag nog meer structurele mogelijkheden willen zien voor mij in het begeleiden en coachen van medewerkers. Ik ben hierover in gesprek met BVNG en ik vind het fijn dat er altijd ruimte is voor dit soort gesprekken.