Home Nieuws en actualiteiten Een puur verhaal: Bob van Hoven, adviseur Zorg

Een puur verhaal: Bob van Hoven, adviseur Zorg

Collega aan het woord 21 april 2023

Aanvankelijk was Bob niet bekend met BVNG maar na een gesprek voelde hij meteen een klik en besloot bij ons zijn carrièrepad verder te bewandelen. Bob is werkzaam als adviseur Zorg bij BVNG en vindt het prettig om verantwoordelijk te zijn voor een groot gebied en duurzame relaties op te bouwen met opdrachtgevers. Hij ervaart veel vrijheid en heeft een gevarieerde week waarin hij veel contact heeft met klanten.

Bob aan het woord

Toen ik benaderd werd door BVNG had ik nog niet eerder van hen gehoord en was ik nog niet bekend met detacheren, omdat ik zelf uit de uitzendwereld kwam. Na het eerste gesprek was ik meteen geïntrigeerd en voelde ik een emotionele klik. Het was een laagdrempelig gesprek waarbij we over werk spraken, maar het voelde niet zo. De toenmalige vestigingsmanager legde uit hoe BVNG werkt en ik werd meteen getriggerd. Het was de perfecte timing, omdat ik niet meer de energie uit mijn toenmalige werk haalde. Ik besloot bij BVNG te gaan werken en begon in juli 2020 op een opdracht binnen de Fysieke leefomgeving. 

Duurzame aanpak

Na verloop van tijd kwam ik erachter dat ik graag duurzame relaties wilde opbouwen en dat er mogelijkheden waren om een stap te maken binnen BVNG. Ze zochten een persoon die als Zorgadviseur opdrachtgevers kon binden. Ik kreeg de kans om adviseur te worden bij VVT (Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg) en dit bleek de perfecte keuze, omdat de opdrachtgevers dicht bij mijn werkwijze, normen en waarden liggen. Ik vind het geweldig dat ik verantwoordelijk ben voor een groot gebied en dat ik veel vrijheid krijg om mijn werk te doen.

Ik kijk er op zondag alweer naar uit om met de opdrachtgevers in gesprek te gaan en de contacten te onderhouden, uit te bouwen of simpelweg een casual gesprek te hebben. Ik heb wekelijks contact met klanten en ik vind het leuk om langs te gaan en hen te verrassen. Onlangs hebben we dit gedaan met snoeppotten. Daar hadden we een tijd geleden een leuke actie aan gekoppeld om in contact te blijven met onze relaties. Wat ik erg fijn vind aan het begin van de week is om de strategie en focuspunten te bepalen voor de dagen en weken die komen gaan.  

Mijn week is behoorlijk gevarieerd. Ik probeer op dinsdag en woensdag bij klanten te zijn en op donderdag ben ik thuis, dan vier ik mijn papa-dag. Vrijdag is de dag waarop ik alles probeer af te ronden, maar als er nog afspraken zijn, plan ik die graag in de ochtend, zodat ik in de middag weer bij het team kan zijn om de week energiek af te sluiten. 

Kwaliteit staat voorop

Werken in de Zorg is momenteel een uitdaging vanwege veranderingen in de markt. Hoewel deze uitdaging spannend lijkt, bieden we dagelijks goede plekken aan ambassadeurs en slaagt BVNG er uitstekend in om stabiel te blijven. Hierdoor blijven we als collega’s positief en groeien we met de teams. Wat we belangrijk vinden is de kwaliteit bewaken en te zorgen dat onze professionals vakbekwaam blijven. Omdat wij goed in staat zijn hierbij te helpen, zien we dat we erg positief ontvangen worden bij zowel huidige, als nieuwe opdrachtgevers. 

Mijn opdrachtgevers zijn voornamelijk actief in de ouderenzorg en VVT. Ik vind het plezierig dat onze klanten laagdrempelig zijn en dat we in lijn liggen met elkaar. Dit maakt de gespreksvoering aangenaam en opbouwend. Ik heb warme contacten met mijn vaste klanten en ik kan ze altijd bellen als dat nodig is.

Ondernemend vermogen

Bij BVNG merk ik dat ik enorm veel vrijheid heb en mijn ondernemende vermogen naar bovenkomt. Dit zie ik onder andere terug in het feit dat ik samen met mijn team onze eigen koers kan varen. We beslissen zelf hoe we het doen en betrekken onze vestigingsmanager hierbij. De vrijheid die ik ervaar om mijn werk uit te kunnen oefenen, is van grote waarde voor mij.

Wat BVNG onderscheidt van andere detacheringsbureaus is dat we een commerciële partij zijn, maar mensgericht zijn en blijven. BVNG vindt het belangrijk dat we de klantwensen niet uit het oog verliezen. Mensen doen zaken met mensen en dit zien we terug in onze bedrijfscultuur. Het is onze persoonlijke aanpak die het verschil maakt.