Home Nieuws en actualiteiten Collega aan het woord | Maarten Reiling

Collega aan het woord | Maarten Reiling

Collega aan het woord 6 mei 2021

Ik ben Maarten Reiling, 41 jaar en ik woon in Den Haag. Als liefhebber van architectuur, erfgoed, stedenbouw en planologie een erg leuke en interessante plek om te wonen. Zo’n 11 jaar heb ik voor de gemeente Den Haag gewerkt en vanuit verschillende afdelingen gewerkt aan verbeteringen in de fysieke leefomgeving. Altijd leuk om door de stad te fietsen en de projecten te bewonderen waar ik zelf een bijdrage aan heb mogen leveren. Mijn passie voor de bebouwde omgeving mag ik graag delen met het grote publiek. Dit doe ik bijvoorbeeld door artikelen te schrijven voor kranten en op mijn eigen website www.urbanplan.nl. Daarnaast houd ik een soort miniblogje op twitter bij over bouwontwikkelingen in mijn woonomgeving.

Afgelopen zomer werd ik benaderd door Joost van Drunen met de vraag of ik voor BVNG wilde komen werken. Eerst dacht ik aan een nieuwe vaste baan in de ruimtelijke ordening bij een gemeente, maar Joost begon al snel over detachering. Hoewel deze vraag voor mij onverwacht kwam, werd ik wel meteen enthousiast. Door detachering krijg je de mogelijkheid om een kijkje te nemen in verschillende organisaties. Dat is erg handig, want zo leer je dat er meerdere manieren zijn om het werk aan te vliegen. Uit de ene klus haal je waardevolle ervaringen die je weer kunt benutten in de volgende klus. Afgelopen half jaar heb ik me ingezet voor bouwaanvragen in de gemeente Schagen. Naast het adviseren over initiatieven richting bewoners, ondernemers en college ben ik nauw betrokken geweest bij de opzet van een nieuw paraplu-omgevingsplan over het thema gezondheid. 

Ik ben blij dat ik de stap naar BVNG heb gemaakt. Naast het detacheringswerk heb ik ook intern veel nieuwe mensen leren kennen die passie voor het vak hebben. Mocht je ergens niet uit komen, dan staan er bij BVNG ook altijd collega’s klaar die je willen helpen. Op naar de volgende mooie klus!