Home Nieuws en actualiteiten Onze collega Shelley schreef een boek!

Onze collega Shelley schreef een boek!

BVNG Nieuws 3 juni 2021

Shelley Vos is werkzaam bij BVNG als Projectadviseur Jeugd (regie, jeugdconsulent). Ze is 30 jaar en woont samen met haar partner in Amsterdam. Shelley heeft inmiddels 10 jaar werkervaring in de jeugdzorg. Onlangs heeft zij op de Sociale Academie Utrecht (SAU) de opleiding verlies- & rouwtherapie afgerond. Na haar studie heeft Shelley besloten om zelf een praktijk op te starten waar zij zelf verlies- & rouwtherapie zal gaan aanbieden. Daarnaast heeft ze een boek geschreven: ‘Als je opeens ergens anders woont…’, over het erkennen van de verschillende emoties die kinderen bij een pleegzorgplaatsing kunnen voelen. Wij spraken Shelley over haar werk en haar boek.

“In juli 2020 verliet ik mijn baan als jeugdzorgwerker bij de William Schrikker Stichting en maakte de overstap naar de BVNG. Een bewuste keuze, omdat ik na jarenlang werken binnen het gedwongen kader, graag wilde werken binnen het vrijwillig kader. Voor mij is deze overstap een zeer goede keuze geweest. Bij BVNG vind ik de uitdaging binnen verschillende opdrachten en voel ik in de samenwerking de vrijheid om zelf de regie te nemen over welke opdrachten bij mij passen. Ook voel ik mij gesteund en gestimuleerd in het ontwikkelen van mijn (professionele) toekomstdromen. BVNG stond volledig achter mij toen ik het boekje ‘Als je opeens ergens anders woont…’ schreef, in samenwerking met de WSS. Naast mijn functie bij BVNG, ben ik verlies- en rouwtherapeut. Met dit boekje hoop ik op laagdrempelige wijze meer aandacht te geven aan het onderwerp rouw binnen jeugd- en pleegzorg. “

De motivatie voor het schrijven is ontstaan vanuit een schoolopdracht. In het kader van haar studie moest Shelley een product creëren waarin de elementen verlies en rouw naar voren kwamen. Shelley ging bij haarzelf na wat zij belangrijk vond. Zij heeft altijd een band gevoeld met het verlies dat kinderen meemaken op het moment dat zij naar een pleeggezin gaan, of de jeugdzorg in moeten.

“Bovendien wil ik pleegkinderen en de belangrijke volwassenen om hen heen, een tool in handen geven die zou kunnen bijdragen aan het makkelijker kunnen erkennen van en praten over de verschillende emoties die kinderen bij een pleegzorgplaatsing kunnen ervaren.” Deze herkenning en erkenning rondom de emoties van kinderen vindt Shelley erg belangrijk. “Ik wil op deze laagdrempelige manier meer aandacht geven aan het onderwerp rouw binnen jeugd- en pleegzorg. Bij het boek is daarom ook een handleiding geleverd die volwassenen kunnen gebruiken bij het lezen van dit boek.”