Home Sociaal Domein Sociaal Domein/Beleid

Vacatures Sociaal Domein/Beleid (6)

Vacatures beleidsadviseur en beleidsmedewerker

Bij bvng vind je impact makende vacatures in de publieke sector. Denk hierbij aan een carrière als (senior) beleidsadviseur of beleidsmedewerker. Vacatures beleidsadviseur en beleidsmedewerker vind je bij ons vrijwel altijd terug omdat deze functies van cruciaal belang zijn voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid op alle niveaus van de overheid.

Lees meer

Vind een baan die bij je past

Vacatures voor beleidsadviseurs zijn vaak gericht op mensen met een sterke achtergrond in beleidsvorming en strategische planning. Deze professionals werken nauw samen met overheidsfunctionarissen om beleidslijnen te ontwikkelen en te implementeren die betrekking hebben op specifieke kwesties, zoals milieu, economie, onderwijs, gezondheidszorg en sociale rechtvaardigheid.

Vacature beleidsadviseur

Beleidsadviseurs zijn verantwoordelijk voor het analyseren van gegevens, het uitvoeren van onderzoek, het voorbereiden van rapporten en het geven van aanbevelingen aan beleidsmakers. Als beleidsadviseur moet je beschikken over uitstekende analytische, communicatieve en leiderschapsvaardigheden. Je moet ook in staat zijn om zelfstandig te werken en onder druk te presteren. De vereisten voor beleidsadviseurs variëren afhankelijk van de werkgever en de specifieke functie, maar vaak worden kandidaten gezocht met een afgeronde academische opleiding op masterniveau in een relevant vakgebied, zoals politicologie, economie of recht. Vacatures beleidsadviseur en beleidsmedewerker verschillend daarentegen ook van elkaar. Lees hieronder meer.

Vacature beleidsmedewerker

Vacatures voor beleidsmedewerkers zijn gericht op mensen die een meer operationele rol willen spelen bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid. Als beleidsmedewerker werk je vaak nauw samen met beleidsadviseurs om beleidslijnen te vertalen naar concrete plannen en acties. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van projecten, het ondersteunen van de uitvoering van beleidsmaatregelen en het evalueren van de effectiviteit van beleid.

Belangrijke vaardigheden voor beleidsmedewerkers zijn onder meer projectmanagement, communicatie, probleemoplossing en samenwerking. Veel werkgevers vereisen een afgeronde bacheloropleiding in een relevant vakgebied, hoewel sommige vacatures openstaan voor kandidaten met een relevante werkervaring en aanvullende opleidingen.

Vacatures beleidsadviseur en beleidsmedewerker

Vacatures beleidsadviseur en beleidsmedewerker bij bvng

Bvng heeft mooie opdrachtgevers die op zoek zijn naar gekwalificeerde mensen. Deze vind je in onze vacatures beleidsadviseur en beleidsmedewerker. De exacte functie-eisen en verantwoordelijkheden variëren afhankelijk van de organisatie en het beleidsterrein, maar het is over het algemeen een uitdagende en boeiende carrière voor mensen die zich willen inzetten voor de verbetering van de maatschappij.

Bvng is een detachering- en adviesbureau sinds 2009 voor lokale (semi)-overheden en overheid gelieerde instellingen. Bvng staat voor bureau voor noordelijke gemeenten, waar onze roots liggen. Inmiddels zijn we flink gegroeid en actief in maar liefst acht provincies verdeeld onder vijf vestingen.

Samen met onze ambassadeurs maken we het verschil. Voor de plek waar we samen leven, wonen en werken. Een betere wereld begint wanneer we allemaal op onze omgeving letten, door aandacht te hebben voor elkaar en vroegtijdig te weten wat er speelt. Door de inzet van onze bvng ambassadeurs bij het duurzaam oplossen van maatschappelijke vragen en het delen van onze kennis, maken we met onze dienstverlening de wereld waarin wij leven iedere dag beter.

Maak kennis met BVNG

Staat jouw droomvacature er niet tussen, maar lijkt het je wel leuk om aan de slag te gaan bij BVNG? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen. Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met jou op.